Cadeautjes bij geboorte

Buurttuin aangelegd in Breda
May 17, 2015
Slotenmaker Amsterdam
August 12, 2015

Cadeautjes bij geboorte

Het is bij een geboorte heel gewoon dat de moeder en baby cadeautjes krijgen van de kraamvisite. Een nieuwe traditie is tegenwoordig dat de ouders ook cadeautjes geven aan de kraamvisite. Deze cadeautjes worden geboortebedankjes genoemd.

Traditie uit België

bedankjesOnze zuiderburen kennen de traditie van geboortebedankjes al eeuwen. In België is het namelijk heel gewoon dat de kraamvisite ook een cadeau krijgt. Vroeger waren dit zelfgemaakte cadeautjes door de ouders. Er werd in België dan ook flink geknutseld voor de geboorte van de baby. Tegenwoordig is het wel veel commerciëler geworden en worden de geboortebedankjes gewoon gekocht. De geboortebedankjes zijn tegenwoordig ook zo goedkoop, dat het veel goedkoper en makkelijker is om het te kopen. Geboortebedankjes kunnen namelijk al vanaf 20 cent per stuk gekocht worden.

Wel of niet?

In Nederland is het nog niet een grote traditie en veel ouders twijfelen of ze het wel moeten doen. In Nederland koopt zo een 40 procent van de ouders geboortebedankjes. Het is in Nederland wel populariteit aan het winnen, vooral omdat het zo goedkoop is en mensen vinden het toch wel leuk om cadeaus te geven. Ze geven zo ook een herinnering mee aan de kraamvisite. De kraamvisite vind het vaak ook leuk om een cadeau te krijgen, omdat zij zelf ook een cadeau meenemen. Meer weten? Kijk op een van de onderstaande websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *