Aan welke hand draagt men de trouwring?

E-sigaret helpt
September 12, 2014
Studentendienst
October 24, 2014

Aan welke hand draagt men de trouwring?

Veel mensen vragen zich vaak af, aan welke hand draagt men de trouwring? De ringvinger is bij haast alle culturen, de vierde vinger vanaf de duim, maar de hand waarop het gedragen word is heel verschillend.

Katholieken

trouw ring vingerKatholieken dragen de verlovingsring, om de rechter ringvinger en de trouwring om de linker ringvinger. Het gebruik komt uit het oude Rome en toen de katholieke kerk in Rome werd gesticht, gingen de katholieken door met deze traditie. De Romeinen dachten dat de linker ringvinger, rechtstreeks met het verbonden was en noemden het de ader van liefde.

Protestanten

De protestanten dragen de verlovingsring, om de linker ringvinger en de trouwring om de rechter ringvinger. Dit gebruik is in principe ontstaan, omdat ze tegen het katholieke kerk waren en wouden niet het gebruik van de katholieke kerk overnemen.

Niet gelovigen

Wat doe je als je niet gelovig bent, aan welke hand draagt men de trouwring dan? Als je niet gelovig bent, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen aan welke hand je de trouwring draagt. De meeste mensen dragen het aan hun linkerhand, omdat dit een soort van traditie in het westen is geworden, of omdat ze gewoon het verhaal van de ader van liefde mooi vinden. Meer weten over dit onderwerp? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *