Vind de goedkoopste laptops online.
January 31, 2014
Een Sony smartphone kopen
March 21, 2014

Inhuren van een incassobureau

Een incassobureau huur je in, wanneer het je niet lukt om geld bij een klant te innen.

incassoIn deze moeilijke tijden zie je steeds meer incassobureaus bijkomen, omdat steeds meer mensen en bedrijven hun rekeningen te laat of helemaal niet betalen. Zo is er veel meer werk voor incassobureaus, want iemand moet het geld incasseren en dat is wat incassobureaus doen, ze incasseren geld namens ondernemingen, wanneer deze niet zelf het geld kunnen innen.

Dit doen ze door eerst een aanmaning te sturen naar de debiteur. In de brief leggen ze aan de debiteur uit dat hun rekening uit handen is gegeven en dat de incassobureau nu het geld namens hun crediteur gaat innen. Ook leggen ze uit dat hiervoor incassokosten in rekening word gebracht, waardoor de rekening nu hoger is en dat het bedrag binnen een bepaalde termijn betaald moet worden. Als deze termijn verlopen is en de debiteur heeft nog steeds niet betaald, dan gaat de incassobureau over tot strengere maatregelen om de debiteur onder druk te zetten.

Eerst zetten ze druk door aanmaningen te sturen, met daarin waarschuwingen van wat er kan gebeuren als er niet onmiddellijk betaald word, en met elke aanmaning word de incassokosten verhoogt. Als hierna nog steeds niet betaald word, dan gaan ze de debiteur dagvaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *