De mooiste jurken gaan weer over de rode loper
March 10, 2015
Hagelwitte tanden
May 2, 2015

Arbeidsconflict

Het is niet fijn wanneer er een arbeidsconflict ontstaat, vooral wanneer dit conflict niet opgelost kan worden. Het kan zo zijn dat er dan een gedwongen ontslag volgt.

Ontslag

cedeoHet snel vinden van een nieuwe baan na ontslag is vaak moeilijk. Vooral in deze moeilijke economische tijden. Ook wanneer je al heel lang dezelfde baan hebt kan het lastig zijn om de arbeidsmarkt weer op te gaan. Het solliciteren ben je niet meer gewend en kan anders zijn geworden dan je gewend was, denk bijvoorbeeld aan social media als Linkedin. Wanneer er een arbeidsconflict ontstaat en dit kan niet worden opgelost, heb je als werknemer vaak de optie om een outplacementbureau in te schakelen. De taak van het outplacementbureau is om de werknemer aan een nieuwe baan te helpen via een outplacementtraject. De kosten hiervoor kunnen worden vergoed door je huidige werkgever.

Persoonlijke begeleiding

Door een outplacementbureau wordt aan de werknemer een consultant toegewezen die persoonlijke begeleiding geeft. De werknemer leert tijdens het outplacementtraject onder persoonlijke begeleiding van de consultant omgaan met het verlies van de baan en leert ook weer het vertrouwen in zijn eigen kunnen op te bouwen. Als de werknemer er eenmaal klaar voor is, zal het outplacementbureau ook helpen met het zoeken naar een nieuwe baan. Eerst zullen ze de competenties in kaart brengen en helpen met het maken van een cv. Ze zullen ook trainingen geven om de sollicitatievaardigheden te verbeteren zodat de werknemer goed voorbereid naar een sollicitatie gesprek kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *